Canarias.fi

-sivuston sisältö:


Kanariansaaret

Tietosivu

Gran Canaria

Tietosivu
Playa del Inglésin laaja kohdeopas

Teneriffa

Tietosivu
Teneriffan laaja kohdeopas

Lanzarote

Tietosivu

Fuerteventura

Tietosivu

La Palma

Tietosivu

La Gomera

Tietosivu

El Hierro

Tietosivu


Gran Canaria - Tietosivu


Siirry lukemaan lisää Gran Canariasta Playa del Ingles.fi -sivustolta!

Gran Canaria on Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari. Se sijaitsee Atlantin valtamerellä noin 210 kilometriä Afrikan rannikosta, Kanariansaarten keskellä, Teneriffan ja Fuerteventuran välissä. Matkaa lähimpään Manner-Espanjan satamaan, Cádiziin on Gran Canarialta 1 350 km.
Gran Canaria on muodoltaan pyöreähkö ja rantaviivaa sillä on 236 kilometriä. Vaikka saaren pinta-ala onkin vain 1 570km2, kutsutaan sitä myös pienoismantereeksi, sillä saarella rannikosta sisämaahan matkatessa voi huomata, että saarella on useita ilmastovyöhykkeitä: rannikolla ja vuoristossa vallitsee aina 400 metrin korkeuteen trooppinen ilmasto, ja 1 400 metriin saakka keskieurooppalainen- ja sen jälkeen jälkeen skandinaavinen ilmasto.

Gran Canaria on kiehtovalla tavalla monipuolinen; saarelta löytää uutta ja vanhaa, hiekkarantoja ja kaupunkielämää, vilkasta yöelämää ja asumattomia alueita. Vaikka Gran Canarian tunnetuimiksi alueiksi ovat suurelle yleisölle tulleet Las Palmas loistavine ostosmahdollisuksineen, sekä saaren rantalomakohteet ja niiden ympärivuotinen auringonpaiste, voi saarelta löytää paljon muutakin.
Heti turistialueiden ulkopuolella maisemat muuttuvat täysin ja luonnon voi huomata olevan häikäisevän kaunista, -näin myös saaren kesiosien vuoriston karuimmilla alueilla. Pienissä kylissä ei ole merkkiäkään nykyajan modernista kehityksestä, sen sijaan menneiden aikakausien perinteet ja kulttuurin jättämät jäljet ovat osa tätä päivää.

Gran Canaria kuuluu Espanjan kuningaskuntaan ja sille on myönnetty autonominen itsehallinto. Saaren virallinen kieli on espanja, mutta englannilla tai saksalla, ja jopa suomellakin voi pärjätä turistialueilla aivan mainiosti.

Saaren historiasta mainittakoon, että Gran Canarian alkuperästä on olemassa useita tarinoita, joita aikoinaan jo kreikkalaiset ja roomalaiset runoilijat sekä historiankirjoittajat sepittivät. Saaren alkuperäisväestöä kutsuttiin kanarioiksi. Nämä kookkaat, vaaleat asukkaat elivät metsästämällä ja kalastamalla. Gran Canarian alkuperäisväestö kunnioitti lakia ja järjestystä, vaikka elivätkin vielä kivikautisella asteella valloittajien saapuessa saarelle. Ensimmäinen yritys saaren liittämiseksi Espanjaan tehtiin jo vuonna 1402, mutta siinä onistuttiin vasta useiden yhteenottojen jälkeen vuonna 1483, valloittajina Isabella ja Ferdinand.

Faktoja, Gran Canaria:
Väkiluku: noin 829 000
Pääkaupunki: Las Palmas de Gran Canaria (noin 380 000 asukasta)
Virallinen kieli: Espanja
Valtiomuoto: Espanjan autonominen itsehallintoalue
Uskonto: Roomalaiskatolisuus
Valuutta: Euro
Pinta-ala: 1570 neliökilometriä
Aikaero Suomeen: -2 tuntia


Yleistä Playa del Inglésistä ja ympäristöstäEnnen kuin 1960-luvun puolivälissä Playa del Inglésin alueelle alettiin rakentaa hotelleja, oli alue pääasiassa koskematonta, autiota hiekkarantaa sekä paikallisten asukkaiden tomaattipeltoja. Nykyisin Playa del Inglés kaikkine hotelleineen ja ostosparatiiseineen on kaukana aikaisemmasta.

Playa del Inglés on saaren suurin lomakohde, joka on kuuluisa Gran Canarian hienoimmasta rannasta, vilkkaasta ja monipuolisesta iltaelämästä, erityisen hyvistä palveluistaan ja lukemattomista ruokapaikoistaan.


Inglés on rantaelämästä nauttivan ja merenrannan ystävän paratiisi, sillä rantaviivaa riittää kilometreittäin. San Agustinista alkaa pitkä hienohiekkainen ranta, joka päättyy Faron majakalle Maspalomasiin. Playa del Inglésin keskusrannalla auringonpalvojia on eniten, kun taas Maspalomasin hiekkadyyneillä on rauhallisempaa. Dyyneille vaeltajan kannattaa ottaa huomioon, että osa rannasta on nudistialuetta.
Rannalla voi harrastaa eri vesiurheilulajeja, mm. surffausta. Myös lukuisten rantabaarien palvelut ovat lähellä pitkän rantakadun varrella.
Heti Playa del Inglésin vieressä sijaitsee San Fernandon kylä, jossa alueen 20 000 paikallisväestöön kuuluvaa pääasiassa asuu. Todellisuudessa alueen väkimäärä on kuitenkin paljon suurempi, sillä suurin osa alueella olevista ihmisistä on paikalla vain väliaikaisesti, matkailusesongin ajan.

Vuosittaisia tapahtumia:
Maspalomasin Karnevaaleja vietetään maaliskuussa. Lähes kaikki tapahtumat ovat Yumbo Centrum -ostoskeskuksessa.
Maalis-huhtikuussa on Rally de Canarias.
Maspalomas-ralli on marraskuussa. Maksuton ralli ajetaan saaren sisäosissa.
Joulukuussa järjestetään San Silvestren kansainväliset juoksukilpailut.

Asukasluku:
Gran Canarialla on yhteensä n. 829 000 asukasta
Playa del Inglésissä ja San Fernandossa n. 20 000 asukasta
Etäisyydet:
Puerto Ricoon 20 km
Puerto de Moganiin 34 km
Las Palmasiin 55 km
Jos haluat hakea internetistä lisätetoa Playa del Inglésistä ja ympäröivistä alueista, voit käyttää alla olevaa hakukenttää: